Войти на сайт ( )
[Вход] [Регистрация]
Тематические форумы » Медицина / Здоровье » Синдром Дауна [emyli]
[Обновить]
[ Ответить ]
[Добавить в закладки]
Страница: 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Frre ( off )
( 13:00 15-09-2018 )
У ХХ столітті синдром Дауна став достатньо поширеним. Хворих спостерігали лікарі, але лише малу частину клінічних ознак можна було якось скомпенсувати. Більшість хворих вмирали немовлятами або дітьми. З виникненням євгенічного руху в 33 з 48 американських штатів і в ряді інших країн почали програми з примусової стерилізації осіб з синдромом Дауна та порівнянними ступенями інвалідності. Це також входило в програму умертвіння Т-4 у нацистській Німеччині. Судові проблеми, наукові досягнення та протести з боку суспільства призвели до скасувань таких програм протягом десятиліття після закінчення Другої Світової Війни.

Frre ( off )
( 13:00 15-09-2018 )
До середини XX століття причини синдрому Дауна залишалися невідомими, проте був відомий взаємозв'язок між імовірністю народження дитини з синдромом Дауна та віком матері, також було відомо те, що до синдрому були схильні всі раси. Існувала теорія про те, що синдром зумовлювали поєднання генетичних та спадкових факторів. Інші теорії дотримувалися думки, що його спричинювали травми під час пологів.

Frre ( off )
( 13:01 15-09-2018 )
З відкриттям у 1950-х роках технологій, що дозволяють вивчати каріотип, стало можливо визначити аномалії хромосом, їхню кількість і форму. У 1959 році Жером Лежен виявив, що синдром Дауна виникає через трисомію 21-ї хромосоми.

Frre ( off )
У 1961 році вісімнадцять генетиків написали редактору «The Lancet», що Монгольський ідіотизм «вводить конотації в оману» і що це «незграбний термін», який слід змінити. «The Lancet» підтримав назву «синдром Дауна». Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у 1965 році офіційно прибрала назву «монголізм» після звернення монгольських делегатів. Однак навіть 40 років по тому назва «монголізм» з'являється в провідних медичних посібниках, наприклад, у «Повсюдних та систематичних патологіях» 4-го видання (2004 рік) під редакцією професора сера Джеймса Андервуда. Захисники прав хворих та батьки хворих вітали ліквідацію монголоїдного ярлика, повішеного на їхніх дітей. Перша група в США, Монголоїдна Рада Розвитку, змінила свою назву на «Національна асоціація синдрому Дауна» в 1972 році.

Frre ( off )
У 1975 році Національний інститут охорони здоров'я США провів конференцію по стандартизації номенклатури. Вони рекомендували ліквідацію присвійної форми:

Потрібно припинити використання присвійної форми по відношенні до епоніма, оскільки першовідкривач не страждав від цього розладу.

Незважаючи на це, назву «синдром Дауна» і досі використовують у всіх країнах.

СнегурочКа*] ( off )
( 17:55 23-12-2018 )
Цитата: Grace
Ни у кого ничего мы не отобрали, я не хочу вдаваться в подробности. Все законно, человек- инвалид 1 группы 3 степени, и я представляю, как трудно приходится с такими детьми. Просто у нас страна такая, пока сам не подсуетишься, ты ничего не получешь, с неба пряники не падают. Может и несправедливо, но ето суровая реальность.
никто никому ничего не должег

СнегурочКа*] ( off )
( 17:59 23-12-2018 )
Мне таких не жалко ни капли и если у меня родится такой ребёнок я немедленно напишу отказную, таких детей на земле быть не должно вообще

« Назад
Страница: 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
[ Ответить ]
[Обновить]
[Добавить в закладки]
Тематические форумы » Медицина / Здоровье » Синдром Дауна [emyli]
На главную
© m.sasisa.cc